Грипът може да доведе до тежки усложнения, вследствие на взаимодействието между

...
Грипът може да доведе до тежки усложнения, вследствие на взаимодействието между
Коментари Харесай

Тежки усложнения при грип може да има, ако имунната система реагира прекалено бурно - Здраве

Грипът може да докара до тежки затруднения, в резултат на взаимоотношението сред вирусния извършител на инфекцията и реакцията на имунната система.

Подобна реакция имаше при COVID-19 и така наречен цитокинова стихия. В такива случаи имунната система може да нанесе по-големи проваляне върху организма, изясни по Нова телевизия доктор Трифон Вълков от Инфекциозна болница.

По думите му затрудненията в резултат на грипа не са казус, най-често става дума за бактериална зараза, която се развива редом или след това.

Според доктор Вълков, " такива неща има годишно при всяка грипна зараза ", съобщи той.

От отпита, който имаме, не мога да кажа, че тази грипна зараза протича по-тежко. Усложненията са от друг произход  - може да обиден разнообразни органи и системи, да възникне респираторен дистрес синдром, развиване на мултисистемен синдром, да бъде наранена централната нервна система и едно от проявленията е менингитът, сподели инфекционистът.

По думите му медиците в Бургас не са с по-слаба компетентност, в тази ситуация от голяма важност е " опитът и характерното съоръжение в " Пирогов ", които неведнъж са помагали и на Инфекциозна болница ", посочи доктор Вълков.

Той още веднъж акцентира, че противовирусните медикаменти би трябвало да се вземат в първите часове на болестта, защото иначе няма да подействат, а антибиотиците се ползват единствено при данни за насложена бактериална зараза. " Ние сме отпред по антибиотична устойчивост в Европа поради прекомерната приложимост на антибиотици, сподели доктор Вълков.

Той регистрира лек спад на признатите с респираторни инфекции в болничното заведение, само че предизвести, че всекидневно сезонът им продължава до началото на април.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР